Tietoja minusta

Oma kuva
Opettajana olen toiminut 1980-luvulta alkaen. Syksyllä 2018 voin keskittyä lukemiseen ja harrastaa muinaismuistojen katselua. Myös tekstin tuottaminen kiinnostaa. Kirjoitin v. 2004 väitöskirjan Opettajan ja oppilaan kohtaaminen. Novelleja julkaistu kokelmissa. http://helenaho.wordpress.com/ in English

13.1.2011

Hervannan sanomat

Terveisiä Kyprokselta

Koti siirtyi hetkesi Kyprokselle. Aamukävelyllä koirat jolkuttavat kylätiellä ja kanat vaeltavat jyviä etsimässä.
Talorauniot odottavat uutta rakennusbuumia. Pikkumajoissa elämä jatkuu kuin 50-luvulla. Luxushuviloita vahtivat kiukkuiset dobermanit. Bussiin mahtuu 7 matkustajaa ja auto kiitää ovi auki tien vasenta laitaa. Autoilijaksi ryhtyminen hirvittäisi meikäläistä. Tuoreita vihanneksia löytyy kaasuhellalla paistettaviksi. Herkkusienet on poimittu suoraan maasta. Oliiveja ja sitruunoita lojuu hiekassa kyläkauppaan mennessä.


Meren rannalla talorumilus on ehkä kreikkalaista perua turkkilaisasutuksen keskellä, joku on alkanut korjata raunioista uutta uljasta merenrantapalatsia, olisiko omistusoikeuskiista keskeyttänyt puuhan? Välimeren aallot pauhaavat ja rantapenger hiutuu mereen. Kaislakasat muotoutuvat aaltojen mukaan. Turkin lippu ja paikallinen lippu liehuvat rinnakkain.

Pikkukoululaiset palaavat kotikylään Kyrenian kaupungista ja mustat letit heiluvat kun he hyppelevät tyhjällä tontilla vuoren rinteellä. Pitkäkarvainen kissa tuijottaa kulkijaa hetken ja häviää muurin varjoon kaktuksen ja palmun taakse. Bussinkuljettajan viereässä nuori mies puhuu kännykään muistuttaen, että nettikaupasta keskikaupungilta saa uusinta teknologiaa.
Liitteessä Hervannan sanomat. Lehden näköispainoksessa oli juttua kirjastani 12.1. 2011.