Tietoja minusta

Oma kuva
Opettajana olen toiminut 1980-luvulta alkaen. Syksyllä 2018 voin keskittyä lukemiseen ja harrastaa muinaismuistojen katselua. Myös tekstin tuottaminen kiinnostaa. Kirjoitin v. 2004 väitöskirjan Opettajan ja oppilaan kohtaaminen. Novelleja julkaistu kokelmissa. http://helenaho.wordpress.com/ in English

16.3.2011

Japanin ydinvoiman vaarat ravistelevat

Fukushiman ydinvoimalan ympäriltä 20 kilometrin säteeltä on ihmiset evakuoitu. Tiheään asutussa Japaninssa ydinvoimalaturma saa valtavat mittasuhteet, kun turva-alueita ei juuri ole. Eilisestä tilanteesta voimalaonnettomuus on ranskalaisten arvioiden mukaan muuttunut vaarallisemmaksi. Japani tiedottaa www3.nhk.or.jp englanniksi tulkattuna suorana tietoa onnettomuudesta ja kysymyksiin vastaillaan.
Tiedottaminen on todellakin muuttunut, jos verrataan Tsernobylin ydinvoimaturmaan.

Tarja Halonen totesi tiedotteessaan, että ydinvoimaa tulisi ajatella vain väliaikaisena energiamuotona. Suomellekin ydinvoimalaonnettomuus Olkiluodossa tai Loviisassa olisi hirveä katastrofi ja tuulten mukana säteily voisi kulkea moneen paikkaan. Tällä hetkellä on pakko luottaa, että meille energiaa tuottavat Venäjän ydinvoimalat eivät kohtaa onnettomuuksia. On toivottavaa, että nyt käynnistyy vaihtoehtoisen energiatuotannon uusi buumi.

Oma kesämökkimme on lähellä Olkiluodon voimalaa ja olen vieraillut alueella ja uskon, että parasta mahdollista tekniikkaa kehitellään käytetyn polttoaineen loppusijoitukseen. Hyvä että rakenteilla olevan voimalan turvajärjestelyjä Olkiluodossa yhä parannellaan.

Toivon, että maailmalla riittää tukea Japanin maanjäristyksen uhreille. Samalla olisi hyvä, että Libyan sisäisiin levottomuuksiin puututtaisiin, ettei Japani-uutisointi vie unohduksiin Libyan järkyttäviä ihmisuhreja. Elämme nopean tiedottamisen maailmassa. Ettei vain unohtuisi tärkeä viesti uuden kuohuttavan viestin sylöksyessä tajuntaamme.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/STUK+Fukushiman+turman+vakavuus+jo+kuutosluokkaa/1135264592277

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti