Tietoja minusta

Oma kuva
Opettajana olen toiminut 1980-luvulta alkaen. Syksyllä 2018 voin keskittyä lukemiseen ja harrastaa muinaismuistojen katselua. Myös tekstin tuottaminen kiinnostaa. Kirjoitin v. 2004 väitöskirjan Opettajan ja oppilaan kohtaaminen. Novelleja julkaistu kokelmissa. http://helenaho.wordpress.com/ in English

14.1.2017

Unelmien rantaloma



Unelmani on kulkea kevättalven Selkämeren rantamaisemassa lämpimässä haalarissa pipo päässä, rukkaset mukavasti työstä kosteina, tukka hikisenä otsalle liimautuneena. Nuotiossa palavat rantalepikon oksat ja latvukset. Raivaan vähä vähältä polkua vesirajaan asti, kaislaa kaatuu upouudella raivaussahalla ja pienet koivunalut saavat häipyä kaivannon reunalta. Jätän sovinnolla puita kasvamaan moneen paikkaan ja toivon niiden varttuvan suuriksi ja uljaiksi ja korvaamaan niitä puita, jotka ovat myrskyissä kaatuneet. Muotoilen vähäisellä voimallani luontoa niin, että meren äärelle pääsen kävelemään ja vieläpä näen meren mökin pihalle asti. Olen hyvin tietoinen rajallisesta voimastani. Metsureita en juuri enää tarvitse - jos vielä joku raivaus tulee niin sitten. Metsä kaatamisen jälkiä siivoilen metsässä. Irrotan oksia ja kerään pinoiksi pieniä rungonpätkiä ja pitempiäkin runkoja raahailen toistensa päälle. Traktori kerää pinoni pihalle, jossa pilkotaan ja halkomiskoneella käsitellään rungot. Tämä unelma on vuoden kiertoa - klapeja tehdään keväällä ja poltetaan syksystä kevääseen. Kesän polttopuut on jo tehty edellisenä vuonna.



    Unelmaan sisältyy ajatus terveydestä, joka sallii omatoimisen liikkumisen metsässä ja rannoilla, poluilla ja ojien yli hypäten. Haalarin pitää mahtua minulle vuodesta toiseen - siinä hyvä tavoite. Itse en osaa huoltaa koneita, joten siinä toivon saavani apua. Turvallinen koneiden käyttö pitää opetella. Heikon naisen iso apu on kone.

    Unelmani kuulostaa eräkkomaiselta ja yksinäiseltä. Ehkäpä poltan halkoja sitten ystävien ja läheisten seurassa ja ihailen maisemaa ja merikotkia hyvässä seurassa.


    Rantalomani jatkuu marraskuussa Välimeren maisemissa, jossa lämpöä ja valoa on tarjolla. Rantakaupungeissa on sopivan niukalti vilinää talviaikaan.


   Unelmien päivä rannalla päättyy romaanikäsikirjoituksen muokkaukseen. Olisi aika saada jo uusia tekstejä muokattavaksi. Unelmien toteuttaminen vaatii raakaa työtä. Lepäily ja lomailu on vain osa elämää, sillä tavoitteellinen projekti on hauska ja vaativa sisältö tulevillekin vuosille.


My dream is to be able to take care of tiny place near the Bothnian Sea. I like to chop my own firewood for the summerhouse. I like to admire sea eagles and the nature near my cottage. I would like to finish my manuscript and publish a novel. If you want to accomplish a dream you need to work for it.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti